Velkommen til Bøler Idrettsforenings friidrettsgruppe

St.Olavsloppet 1999


Bilen vi kjørte, lagleder og langdistansetrener Jan Erik Moe, overoppheting på siste etappe

Dette er den Toyota HiAce bussen vi kjørte under løpet. Atle Nerli, som kjørte bussen til Trondheim, står til venstre, mens Olve Fredriksen og Finn Halland sitter bakerst. 

Dette er lagleder og langdistansetrener Jan Erik, som - faktisk - ledsaget løperne så å si hele løpet pr. sykkel. Tatt i betraktning at dette betød rundt åtte mil i snitt gjennom løpets fire dager, er det strengt tatt mer enn man kunne forvente av en lagleder, og innsatsen ble verdsatt av løperne, som både ble videofotografert og gitt vann og fuktige svamper ved behov. NB: Lagleder måtte gå av sykkelen og løpe ved siden av hver gang dette løperne skulle ha noe av dette, siden det ikke er lov å gi løpere service fra bil eller sykkel. 

En halvveis dramatisk situasjon på aller siste etappe: Varmen var svært sterk, og Trond Olav Berg fryktet alvorlig for resultatet langs den 21 km lange løypen. Løsningen ble stadig vanntilførsel som avbildet. Det er Trond Hval som her heller vann fra en brusflaske over den overopphetede. Det hører med til historien at Trond Olav løp denne etappen bare 2.51 minutter svakere enn den tidligere landslagsmannen Frank Bjørkli, som har løpt distansen på 1.02. 


redball.gif (326 bytes) Tilbake til hovedsiden