12.06.2006 Heimdalsløpet
Kontrollmålt 10km i sterk varme
Med rundt 25 grader i skyggen var det stor spenning omkring hvordan man skulle legge opp løpet. De fleste bommet.
Starten var flyttet fra 1900 til 1930, delvis pga. varmen. Ikke et vindpust var å kjenne, og svetten silte allerede under oppvarming. Heldigvis stod sola forholdsvis lavt så sent på kvelden, og dermed ble det noen skyggepartier i den nokså flate løypa. Det som er av stigninger og unnabakker er av det lange slake slaget.

De beste rykket fra allerede fra start, og Trygve fant seg fort en plass i ryggen på Heimdals Erik Knudsen og fruen Runa Bostad. Disse 3 lå sammen og plukket opp noen løpere som hadde åpnet over evne, og rundt 3-4km utgjorde de en ensom trio. Åpningsfarten la opp til en sluttid på like under 35. Ved ca. 4.5km falt Erik Knudsen av, og Trygve og Runa tok igjen Rindal-Trolls Lars Hagen. Han hadde åpnet i en fart han sannsynligvis er god for på 10km, men i den sterke varmen ble det altså for fort. Dermed ble det jogging inn til mål. Resten av løpet lå Trygve og Runa sammen, stort sett med Runa i front, men da Trygve økte farten like før 9km slapp Runa og kom noen sekunder etter i mål.

Sett bort fra vinneren, den omskolerte fotballspilleren Birger Dragsten (Heimdal), virket det som om de fleste var påvirket av varmen. En løper kollapset like før mål, og måtte støttes og bæres de siste metrene. De fleste andre løp nok på tider noe dårligere enn hva forhåpningene var før start.