Nyheter

Løpsprofiler i Nøklevann RundtNøklevann Rundt er et løp med markant særpreg. Vi på Bøler mener at vi har grunn til å være stolte over kombinasjonen av nydelig skogsnatur og en variert og spennende terrengtrasé som på grunn av et fast og stabilt grusunderlag er enkel å løpe for både uerfarne og rutinerte løpere.

Vi tillater oss å mene at det er mer enn bare en frase når vi fremhever at NVR er og skal være et løp for alle uansett løpserfaring og forutsetninger. Nå etter årets Nøklevann Rundt vil vi presentere to spesielle løpsprofiler som illustrerer den bredden i løpet vi som arrangører ønsker oss. Klikk [Mer] og les om Lise Brække og Tahir Hussain.
Postet av: Per Inge 17.10.2016

- Lise Brække er en dame på 64 år som bor på Holmlia. Hun ble dessverre påført en hjerneskade under fødselen, men dette har ikke hindret henne i å løpe. Lise har løpt trofast siden 1987, og i år løp hun den lengste traséen i NVR på 1:22:21. Hva som ga støtet til at Lise begynte med løping, var at Grete Waitz i sin tid oppmuntret henne til å starte med denne idretten for å øke sin livskvalitet. Lise synes at løping er fryktelig moro.

Lise har flere interesser, og har blant annet vært med i et teaterstykke om "Folk og røvere i Kardemomme by" hvor alle skuespillerne var psykisk utviklingshemmede. Hun spiller også trekkspill. Men idretten har vært en stor aktivitet, og hun begynte med håndball som ung. Senere ble det basketball, før repertoaret ble økt med løping, og slik fant Lise veien til Bøler og Nøklevann og bidro til et flott massearrangement. Lises 90 år gamle mor sier på telefon at "Lise får lov å styre som ho vil sjøl, det hun har lyst til får hun lov å gjøre." Det blir nok Nøklevann Rundt til neste år også.

Bilde av Lise Brække tatt av ToppTid kan du se ved å klikke her.  

- Tahir Hussain har sine utfordringer når det kommer til løp. Han er nemlig blind, og er derfor avhengig av ledsager. Tahir var i 2006 inne i en vanskelig livssituasjon med depresjoner og inaktivitet. Som en følge av dette ble han sterkt overvektig, og på et tidspunkt veide han godt over 100 kilo. Etter at han begynte å trene forandret det meste seg, og nå veier han 68 kilo fordelt på 166 cm.

Tahir kom med 57:38 under timen på de 9.63 kilometrene, og det var målet. Han er en ordentlig idrettsutøver, sier kameraten Vidar Bøe. Vidar har problemer med kneet og kunne ikke være ledsager i år, slik at barnebarnet Benjamin Borge fikk oppgaven. Tahir er svært begeistret for kondisjonsidretten, og erklærer med stor iver at han kommer tilbake til Nøklevann Rundt neste år for å slå "persen" han satte i år.

Bilde av Tahir Hussain foran Bøler IFs høyborg kan du se ved å klikke her.