Nyheter

07.04.2018: Praha halvmaraton

Bølers løpere fornekter seg ikke, og den 7. april var vi representert i Praha hvor Jon Ilseng løp Praha halvmaraton. Jon oppnådde den meget gode tiden 01:13:48, og dermed kan vi gratulere ham med ny personlig rekord på distansen i tillegg til at han ble nummer 57 av 10 000 løpere.

Vi har bilde av Jon sammen med en konkurrent her (klikk).

Hjemmesiden for Prahas løpstilbud med alle resultater finner du her (klikk).

- Jon har også selv skrevet om sitt løp - klikk [Mer] og les.
Postet av: Per Inge 12.04.2018

Jons egen beretning:

"Praha halvmaraton var vårens store mål for min del. Det er dette løpet jeg har lagt opp all treningen min til siden starten av januar. Treningen har gått veldig bra i vinter, og jeg visste at jeg var i god form før avreise. Jeg tok meg derfor bryet med å pugge to ulike skjemaer - sub 1.15 og sub 1.14. I starten av løpet ble jeg muligens litt for ivrig, men fikk da et lite forsprang på sub 1.14 skjema. Etter 10km lå jeg 15 sekunder foran på egen klokke. Det gikk litt tungt på 12 og 13 km, der jeg måtte opp i 3.33 tempo. Men derfra og frem til 20 km tok jeg meg sammen og holdt skjemaet. Allerede ved 17-18 km skjønte jeg at dette kom til å gå veien, og jeg spurtet inn på 1.13.43. Tiden holdt til seier i klasse M45 og 57.plass totalt blant 10.000 løpere. Tiden er også bestetid på årsstatistikken i klassen.

Jeg må legge til at Praha er et veldig fint løp, som på alle mulige måter anbefales. Løypa har noen underganger der det går litt opp og ned. Ellers er det mange fine strekk underveis. Start og mål er midt i sentrum, og man passerer også dette punktet etter 10 km. Et pluss er også at strekket fra 15-19 km er ganske lettløpt. Det er da du trenger det som mest på et halvmaraton".