Nyheter

08.03.2020: NN CPC loop den HaagInge Hasund og Tony Gjerde har deltatt i NN CPC loop den Haag. Distansen var 21K/halvmaraton, og begge våre satte solide nye personlige rekorder.

Tony løp på 1:09:37. Inge løp på 1:12:55. Begge tider var altså personlige bestetider, og når det gjelder plasseringer ble Tony nr 6 i M35, og Inge nr 10 i M40. Vi gratulerer begge med glimrende prestasjoner.

Fotografier fra løpet er her (Klikk).

Inge og Tony har også skrevet om sine opplevelser i løpet, klikk på "Mer."

Postet av: Per Inge 09.03.2020


- Inge skriver:

"Jeg var veldig usikker på formen, særlig hvor lenge jeg kunne holde. Bestemte med derfor for at 1.15 var et tilstrekkelig offensivt mål og jeg ville gå ut i ca. 3.35 fart. Det stabiliserte seg på 3.30 som kjentes greit ut. Det var litt "masete" løping i gruppen så ved 10km bestemte jeg meg for å prøve å ta igjen gruppen foran. Tempoøkningen kjentes grei ut så jeg fortsatte med 3.20 - tallet på klokken. Tok igjen gruppe etter gruppe og følte meg pigg og sterk. Skjønte etter hvert at jeg kunne perse, men hadde ikke forventet å havne under 1.13. Dette var utelukkende en positiv opplevelse, og en bekreftelse på at jeg er godt i gang igjen etter en lang periode preget av skader. Tiden havner i skyggen av Tony´s, men jeg er uansett veldig fornøyd. Det er en stund siden forrige pers nå!"

- Tony skriver:

"CPC Loop Den Haag er et fantastisk arrangement i en flott by, og med veldig raske løyper. Dette er fjerde året på rad jeg er i Haag for å løpe halvmaraton. En god mulighet for å starte vårsesongen tidlig. I 2017 og 2018 var det fantastisk vårvær og flotte forhold. Men i 2019 ble løpet avlyst pga for mye vind. 

Værmeldinga for årets løp har lenge vist vind opp mot 10 m/s på løpsdagen, med temperatur 8-10 grader C. Vi i reisefølget var veldig spente på hvor mye vinden ville påvirke løpet. I tillegg var den underliggende frykten av at løpet skulle bli avlyst pga virus, slik som Paris halvmaraton ble helga før. Men løp ble det!
 
Vinden var merkbar første 8 km, men ikke så ille som vi hadde fryktet. Jeg lå i felt første 5 km, og etter en hektisk start gikk det litt roligere etter 3-4 km. Etter posisjonering før første drikkestasjon på 5 km innså jeg at jeg hadde havnet noen meter foran gruppa. I stedet for å vente på gruppa så gjorde jeg en innsats for å finne en ny rygg foran meg. En god rygg fant jeg egentlig ikke, så jeg ble løpende i motvind og gjøre jobben selv fram til en krapp sving ved 8 km. Fra da var det medvind til 17 km, og jeg var innstilt på å øke farta og satse på at det holdt inn. Og det gjorde det! Fram til 8 km var snittfart 3:20 per km. Resten av løpet lå jeg nærmere 3:16 i snitt. Det ble tungt de siste 4 km i delvis motvind ned fra stranda i Scheveningen, men dårligste km-tid her var ikke verre enn 3:21. De siste km så kom jeg også nær motorsykkel med klokke som fulgte beste dame. Jeg tok henne nesten igjen og var rett bak henne i mål, men fikk 3 sek bedre nettotid. 1:09:37, som er over 2 min forbedring av min bestetid fra 2019. 66.plass totalt sier noe om at nivået er utrolig høyt på dette løpet. Kort oppsummert utrolig glad og fornøyd med opplevelsen og tida!"