Nyheter

16.10.2010 Hytteplanmila


Hytteplanmila ble arrangert for 6. gang under meget gode forhold, sol, vindstille og noen få varmegrader. Det ble meget gode resultater for Bølers løpere. Øystein Mørk vant klasse 35-39 på 32.30 og Trond Olav Berg vant klasse 50-54 med ny klasserekord 34.25. Joachim Qvale (bildet) ble nr. 2 i klasse 14-15 år med 38.37. Marius Strandseter 35.52, Hermann Bruun 36.00, Kurth Asle Magnussen 40.52, Ole Kristian Brastad 43.57, Ingrid Brastad 55.13.

Trond Olav kommenterer eget løp under "Mer".

Postet av: Hermann 16.10.2010

Alle resultater her.

Kondis-reportasje, bl.a. med bilder av Joachim og Trond Olav - klikk her

Hytteplanmilas hjemmeside

Trond Olav kommenterer eget løp:

Etter en tung sommer prestasjonsmessig har jeg merket en markert formstigning utover høsten. En årsak er jeg har deltatt regelmessig på intervalltreninger med staver med skigruppa i Rustad, som bidrar til økt oksygenopptak. En annen årsak har med justeringer i kosthold å gjøre, med mindre unødvendig sukkerholdig mat.

Det gikk bra i Oslo Halvmaraton, med 1.17.21. Jeg ble da forbiløpt mot slutten av løpet av en tøff konkurrent gjennom mange år - Bjørn Vonheim fra Rindals-Troll, og klarte ikke svare ham, men jeg var likevel fornøyd med formen og løpet. To uker etter var det klart for Nøklevann Rundt, og der gikk det enda bedre. Med 35.38 hadde jeg håp om en tid på lavt 34-tall i Hytteplanmila, som er kjent for sin raske løype. Dessuten er det gjerne kjølig vær mot slutten av oktober, noe som passer meg bra. Jeg regner med at man bruker et drøyt minutt mer i Nøklevann Rundt enn på en flat 10-kilometer på asfalt, som Sentrumsløpet og Hytteplanmila.

Det var kjølig og fint vær, og jeg valgte tynnest mulig antrekk - singlett og shorts. Fra starten av ble det en kamp mot nevnte Vonheim. Andre i samme felt var Chrisina Bus Holth - som er kjent for sine jevne og fine løpsopplegg. Hun har løpt fra meg mot slutten en rekke ganger tidligere, både på 10 km og i halvmaratonløp. Andre løpere i dette feltet var den godt vokse og veltrente eks-skiløperen Frode Holst (1963-modell) og den langt yngre Erik Solum, som løp Nøklevann Rundt på 35.17. Dette var et fint felt å ligge i. Mot slutten av løpet, da det begynte å dra seg til, klarte jeg å holde fart og intensitet oppe, klarte å kjempe meg foran både Vonheim og de andre tøffe konkurrentene, og tok meg helt ut i den tre hundre meter lange motbakken opp til målstreken. Det ble dermed 34.25, 20 sekunder raskere enn i Sentrumsløpet og årsbeste på 10 km. For meg ble det en flott sesongavslutning i solskinnet og den friske og kjølige høstluften på Ringerike.

Hytteplanmila er et pratktarrangement, der alt fungerer. Gode parkeringsmuligheter og gratis parkering rett ved start, gratis kaffe og boller i en komfortabel idrettshall der man kan kose seg før og etter løpet, flott og godt merket løypetrasé, god resultatservice. I stil med alt annet var det til og med rikelig med varmt vann i dusjen til alle. Deltagelse her anbefales alle som setter pris på et godt løpsarrangement. Kanskje det kan bli en enda større Bøler-tropp neste år.