Nyheter

Et stykke bak på Fjellhamar


Bølers seniorer fullførte Fjellhamarstafetten på den svakeste tiden siden 2002. Heldigvis står ungdommen klar til å overta. 
Postet av: Anonym 27.04.2011

Vi tar det positive først. Bøler stilte med to lag i barnestafetten og det viser at jobben som Per Thomas gjør bærer frukter. At Bøler også kunne stille et seniorlag med to tenåringer må kalles svært gledelig. Det lover godt for friidrettens framtid.

Dessverre så klarte ikke Bøler å holde følge med teten på Fjellhamar. Til tross for perfekt løpsvær så løp vi hele 37 sekunder saktere enn i 2010. Faktisk er årets sluttid på 27.08,1 minutter den svakeste på mange år.

Kjetil Ask løp første etappe på 1340 meter og vekslet som femtemann totalt. - Jeg løp sammen med Ås og Ull/Kisa hele veien. Kjente det gikk fort, men hadde kontroll på farten og fikk tatt meg bra ut, sier Kjetil om sitt løp. Hans etappetid på 3.59,0 er ikke langt bak fjorårets monsteretappe i Holmenkollstafetten, og Kjetil er i bra rute til Sentrumsløpet.

Marius Strandseter overtok pinnen og løp 780 meter på 2.14,0 minutter. Det holdt til femte beste etappetid totalt. - Jeg løp forbi to gutter, men ble også tatt igjen av to gutter. Uvant med mellomdistanse, men klarte å holde melkesyra på passe avstand. Det mangler fortsatt litt på formen før Sentrumsløpet, sier Marius om sin etappe.

Da Øystein Mørk måtte melde forfall fikk Bjørnar Andersen den lengste etappen på 1880 meter. Den gjorde han unna på 6.18,0 minutter, noe som holdt til femte etappetid totalt. - Farten var litt stor for meg. Jeg vekslet foran Ås og ble raskt tatt igjen av Stian Stensland. Jeg forsøkte å holde følge med han, men hadde ikke noen sjanse, sier Bjørnar.

Bølers levende legende Trond Olav Berg overtok pinnen fra Bjørnar og løp 1630 meter. De gjorde han unna på 5.29, noe som holdt til åttende beste etappetid. - Jeg holdt plassen, men klarte ikke å henge med på tempoet de to lagene som vekslet rett foran satte opp. Jeg syntes det føltes helt ok da jeg kom i gang, men noen gnistrende løp var det nok ikke, noe etappetiden vitner om. Jeg har ikke ladet opp spesielt til denne stafetten, har
følt meg tung i beina på trening, og mangler nok overskudd. Så med det
som utgangspunkt var jeg fornøyd med innsatsen, sier Trond Olav selv.

Vekslingen mellom fjerde og femte etappe markerte muligens et generasjonsskifte i Bøler. Tro det eller ei, men Trond Olav har passert 50 år og sendte pinnen videre til 35 år yngre Endre Wigaard. Endre løp 1050 på 3.04,0 minutter. Det må kalles mer enn godkjent, og det blir spennende å følge Endre i banesesongen.

Keino Valstad løp sjette etappe og løp alene hele etappen. Dessverre så finnes det ingen etappetid for Keino, men han mener selv at han løp litt raskere enn på samme etappe i fjor. Keino har prioritert mye rolig trening i vinter og vil nok komme sterkere utover i sesongen.

På sjuende etappe gjorde Joachim Qvale sin debut i seniorsammenheng. Han løp 1000 meter og følte han klarte å ta seg helt ut til tross for at han løp alene hele etappen. Joachim har bekreftet god form ved flere anledninger i vår og kan bli en overraskelse i Sentrumsløpet om halvannen uke. 

På den siste sprintetappen fikk Jan Eirik Berntsen nok en gang vist at han har de raskeste muskelfibrene i Bøler. 48,1 sekunder på 320 meter holdt til tiende beste etappetid i hard kamp med mange kjappe juniorer. - Det fungerte bra i 250 meter så forsvant både steget og farten, sier Jan Eirik om sin innsats.

Bøler ble nummer fem i seniorklassen, 2.27 minutter bak vinnerlaget Ull/Kisa.