Nyheter

Holmenkollstafetten 2012: oppsummering


Årets Holmenkollstafett ble en flott opplevelse for gjengen i Bøler IF Friidrett! De fleste av våre løpere hadde en bra dag. og vi klarte å presse ned sluttiden fra i fjor med 5 sekunder. En 8. plass i klassen på tiden 57.05 var over forventning. Ikke minst står det respekt av å slå årets sterke Rustad-lag, et lag spekket med kondisjonssterke og satsende skiløpere i sin sprekeste alder. Som vanlig stod det en tett og tøff kamp mellom naboklubbene. Til slutt kunne vår ankermann Per Thomas (bildet) bringe pinnen over målstreken 9 sekunder foran Rustad.

Postet av: Trond Olav 14.05.2012

Vi fikk overtaket på Rustad etter at Øystein på sedvanlig imponerende vis nedkjempet Rustads gjennomtrente og løpssterke Steffen Sæterhagen Paulsen, som ble nr. 34 i årets Vasalopp. Øystein hadde 3dje beste etappetid i klasse menn senior og vi var 13 sekunder foran Rustad på toppen. Og Kjetil satte inn nådestøtet ned fra Besserud etter et flott løp, og leverte pinnen til Stig hele 36 sekunder foran Rustad, en luke vårt jevne og gode mannskap sørget for at de ikke klarte å tette. Å sette et så sterkt kort som Kjetil på utforetappen må sies å ha vært et taktisk vellykket grep.

Vi hadde stor glede av våre 6 debutanter i Holmenkollstafettsammenheng, som alle leverte varene, og vel så det. Spesielt gøy er det naturligvis med de unge utøverne med lokal forankring - Haakon, Joachim og Eldar - som allerede nå viser seg som fullverdige bidragsytere til vårt seniorlag.

Bøler IF har som kjent en lang og stolt forhistorie i Holmenkollstafettsammenheng.  Det er gledelig å se at en ny generasjon nå kommer for fullt, klare for å føre denne tradisjonen videre. Og at vi har godt vokse utøvere som er motiverte for å holde et så bra nivå som mulig så lenge som mulig. At det er en viss spredning i alder på laget er bare positivt, og gir muligheter for verdifull overføring av erfaring.

Det er god grunn til å fremheve alle våre 6 nykommere.

De tre yngste:

Haakon (født 1992) løp 5. etappe, holdt Rustad bak seg og fikk 6. beste etappetid.

Joachim (1995) løp den nå utvidede Frognerparketappen på en meget sterk tid, og hevdet seg med glans blant erfarne seniorløpere.

Eldar (1997) gjennomførte en flott debut i seniorsammenheng, og hans lette og elegante steg kan nytes på videoen Hermann har lagt ut.

De tre voksne:

Stig er en typisk kraftløper som forsterker laget på korte men fartsfylte etapper, som skiller mer i tid enn mange er klar over. Gode folk på korte etapper har i alle år vært en viktig del av Bølers suksessoppskrift i stafettsammenheng. Selv om han ikke var optimalt fornøyd selv hadde han faktisk 5. beste etappetid på 9. etappe!

Knut Harald er en erfaren kondisjonsutøver med orienteringsbakgrunn, som vet hva langdistanseløp går ut på. Etter å ha demonstrert sin kapasitet både på Fjellhamar og i Sentrumsløpet var det ingen tvil om at han var et trygt kort på langetappen, i Bjørnars fravær, og han leverte varene til fulle. 8.44 er en meget sterk etappetid - og 1 sekund raskere enn Rustads mann, den gjennomtrente og løpssterke Carl Fredrik Hagen. Om få år vil også Knut Haralds sønn Tobias være aktuell for laget, og vi kan få enda en "generasjonsveksling" ...

Gaute underpresterte i Sentrumsløpet, men gjorde all eventuell skepsis til form og løpsferdigheter til skamme med et glimrende løp og 5. beste etappetid på 13. etappe.

Framtidsperspektiver:

Det er hyggelig å se at rekrutteringen er i ferd med å skyte fart, og at det jobbes så bra med de yngre i klubben.

Det er grunn til å glede seg til hva våre unge utøvere vil kunne prestere i løpet av de kommende årene. I tillegg til Haakon, Joachim og Eldar har vi Sondre Aksel Qvale, som måtte stå over denne gangen grunnet skadeproblemer, men som er tiltenkt en utfordrende etappe til neste år. Og bak der igjen har vi enda yngre utøvere som kan være klare til å forsterke laget i løpet av noen få år.

Det bare å begynne å glede seg til neste års stafett. Men før den tid kommer naturligvis en lang og spennende friidrettssesong. Vi tar sikte på å følge opp vår unge utøvere her på websidene.

Og så minnes det om at årets første Ulsrudvann Rundt går av stabelen torsdag 24. mai!


Linker:

Resultater Menn senior Holmenkollstafetten 2012

Video fra stafetten på YouTube, filmet av Hermann

Etappetider 2006-2012 . Denne interessante oversikten er satt opp av Hermann. NB - som Hermann påpeker: Legg merke til at kun 2011 og 2012 er tilnærmet identiske etapper. For hele periode 2006 til 2012 er etappe 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 like. Siste etappe har lik lengde, men i noen år har det vært krapp 180 grader sving mens i andre år har man løpt rett inn maratonport uten sving.)

Artikkel fra Nordstrands Blad (bildet av Per Thomas i ingressen er lånt fra denne artikkelen, fotograf er journalist Arild Jacobsen)


Snart vil Per Inge legge ut fotografier av ypperste kvalitet fra Holmenkollstafetten, så følg med på www.bif-friidrett.no!