Nyheter

Halvtraver'n og Nordmarkstraver'n med tre Bølerutøvere


Nordmarkstraver'n ble arrangert for 40. gang 1. september. Værforholdene var optimale, og det var rekorddeltagelse. Bøler stilte med tre løpere fordelt på de to ulike startstrekene denne lørdagen: Kjetil og Birgit løp Halvtraver'n, som startet fra Skar, mens Trond Olav satt seg på bussen til Stryken og løp den hele distansen - 30 km gjennom Nordmarka med målgang på Kringsjå skole.
Både Kjetil og Birgit oppnådde annenplasser i sine klasser. Kjetil fikk 8. beste tid totalt. Birgit løp i følge med sin veloppdragne hund Missi.
Trond Olav vant sin aldersklasse og ble nr. 16 totalt av dem som fullførte den lange løypa.

Postet av: Trond Olav 02.09.2012

Nordsmarkstraver'n går vekselvis går på grus og sti. Stipartiene bar preg av at årets sommer har vært nedbørrik. Hyppig nærkontakt med myrkulper er uunngåelig, og fottøyet blir mettet av fuktighet og dekket av gjørme. Dette gjør Nordmarkstraver'n til et spesielt krevende løp, da skoene blir så tunge, spesielt om man velger asfaltsko med dempning. Velger man deriomt terrengsko med med tynn såle kan møtet med gruspartiene inn mot mål fortone seg brutale mot føtter og muskler.

Dette tøffe byr på storslagne naturopplevelses, toppet med passeringen av Gørjahøgda halvveis, og den rutinerte arrangøren Koll IL gjør en utmerket jobb med transport, matstasjoner og merking av løype, og det hyggelige opplegget rundt målgang fungerer velsmurt og effektivt.

Linker:

Reportasje fra kondis.no

Nordmarkstraver'ns hjemmeside

Resultater