Tiden rundt 1970: gode gutter på treski, og sterke stafettlag

Av Trond Olav Berg

Enkelte skiløpere fra Bøler IF hevdet seg på et bra nasjonalt nivå i de aldersbestemte klassene. Egil Haugane (f. 1954) var den første av disse. Han ble kretsmester i langrenn flere ganger, og oppnådde en 11. plass i Hovedlandsrennet. I likhet med de fleste andre skiløperne på denne tiden hevdet han seg også godt innen friidrett, og han ble kretsmester i terrengløp. Hans far Arne ble senere Markamester på ski og vant mange turrenn. Brødrene Roar og Rolf var både med innen friidrett og ski. Etter hvert gikk både Egil og Rolf over til å satse mest på fotball. Rolf spilte senere eliteseriefotball for Kongsvinger.



Langrennsløpere fra Bøler IF samlet på Sørlijordet foran et stort langrenn som klubben arrangerte. Vi finner trekløveret Bjørn Gundersen, Arnfinn Unum og Egil Haugane som nummer to, tre og fire fra venstre. På midten av bildet finner vi daværende oppmann Bjørn Rødseth, sammen med sin datter Kari. Torgeir Skogset står som nummer fire fra høyre, i hvit tidstypisk "Grenoble"-lue. Ytterst til høyre står pappa Kåre Skogset, og til venstre for ham Dag-Martin Gunnestad. For dem som er lokalkjent: bildet er tatt omtrent der hvor diskosringen som Kåre Skogset senere støpte befinner seg.

Arne Unum
Av skigruppas støttespillere i denne perioden var Arne Unum en av de mest betydningsfulle. Han hadde selv vært en god skiløper, og hadde mye å lære bort til nye og gamle utøvere. Arne Unum ledet skigruppa i en årrekke, og huskes som en kjernekar som kjørte løperne til Mylla eller Tryvann i sin folkevognboble når det var dårlige snøforhold i Østmarka. Arne Unum mottok Bøler IFs hedersmedalje i 1977.